27 januari 2016

Leren en Storytelling

1. Bepaal de missie
Welke missie gaan de deelnemers voltooien. individueel en met elkaar. Aan welk grotere geheel draagt de missie bij.

2. Leef het verhaal
Elke twee weken ontvangen de deelnemers een korte video van Stone van den Hurk met een nieuwe aflevering van hun verhaal.

3. De première
Het verhaal is af. Tijd voor de deelnemers om het verhaal te vertellen, bijzondere momenten te herleven, trots te zijn en anderen te inspireren.

Ontwikkelbureau Nederland B.V. ontwikkelde samen met Stone van den Hurk, chief executive storyteller, een nieuwe manier om de kracht van het verhaal te koppelen aanleren en ontwikkelen. De deelnemers maken tijdens een leertraject samen hun verhaal. We vertellen het verhaal niet alleen aan het einde van een leertraject. Nee, het verhaal ontvouwt zich tijdens het leertraject beetje bij beetje met twee weken een nieuw hoofdstuk waarin de deelnemers de hoofdpersonen zijn.

Op deze manier ervaren de deelnemers steeds dat zij samen het verhaal maken. Dat zij door te leren invulling geven aan het verhaal van zichzelf, hun collega’s en de organisatie. Door het verhaal steeds zichtbaar te maken ontstaat de motivatie, zingeving en verbinding die nodig is om leren vol te houden.