12 juni 2017

Verhalen van deelnemers

Wij gaan met het Permanent Presteren Programma voor het lange termijn effect. Daarom vroegen we deelnemers hoe het ze, een langere tijd na het Permanent Presteren Programma, vergaat. Wij zijn er trots op dat ons programma zo'n langdurig effect heeft. Nog trotser zijn we op de deelnemers zelf. Zij gingen stuk voor stuk vol voor hun leeravontuur.

We delen hun korte verhalen dan ook graag met je. Ze staan hieronder.

Veel leesplezier!

Jochem Westerhof & Stone van den Hurk

Zelfbedachte drempels

Voor mij heeft het Permanent Presteren Programma vooral geholpen in het vinden van een manier om over zelfbedachte drempels heen te stappen. Het gewoon doen en mensen vragen om je daarbij te helpen, helpt je om steeds een stap verder te gaan. Wat het mij gebracht heeft, is dat ik meer op de voorgrond verschijn en er meer van geniet. Ik had hier veel moeite mee, maar nu organiseer ik op mijn werk ook allerlei meetings en demo's om het een en ander met andere teams te delen. Bij eerste ontmoetingen, bij het aanspreken van nieuwe groepen let ik extra op hoe ik overkom. Dit heeft weer te maken met wat ik heb ontdekt bij het gehele traject. Dat is dat mijn lichaamstaal teruggetrokken is bij zulke situaties. Door er extra op te letten en ermee bezig te zijn kan ik dat veranderen.
Mijn manager bij de Rabobank gaf aan dat ik manager moet worden. Nu liggen mijn ambities niet geheel daar, maar het was een mooi compliment. Doordat ik nu meer opval, krijg je weer nieuwe kansen.

- Adem (consultant)

Werken met meer plezier, beter contact met collega's én een vast contract!

Wat ik in de sessies met Jochem heb geleerd is om eerlijk te zijn naar mezelf en van daaruit doelen te stellen. Jezelf kwetsbaar opstellen vond ik heel lastig. Gaandeweg het programma moest ik ook mijn doel bijstellen en mezelf kwetsbaar opstellen en toegeven dat het plafond dat ik voor mezelf had gelegd niet eerlijk was. Ik kon namelijk het niveau van iemand die al 5 jaar werkt niet in 1 jaar goed maken, hoe hard ik ook mijn best deed. Hier had ik zoveel moeite mee, dat ik zelfs overwoog om ontslag te nemen. In de gesprekken met Jochem werd het verschil in werkervaring naar voren gehaald en besproken en dat het niet eerlijk was om zelf die druk op te leggen. We bespraken hoe ik het beste langzaam het zelfbeeld moest omkeren. Het resultaat van het gesprek was dat ik binnen het bedrijf zou laten zien dat ik vreselijk veel uren stak in mijn programmeerwerk, maar dat het niveau van scripten niet lukte. Vervolgens spraken we af dat ik mijn werk aan de collega’s zou laten zien, zodat ze mij verder op weg konden helpen en aanwijzingen konden geven.
Dit was voor mij de ommekeer. Sinds ik deze wijze hanteer, werk ik met heel veel plezier. Ik heb ook een beter contact met mijn collega’s en mijn collega’s hebben niet meer het idee dat zij het werk voor mij moeten doen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een vast contract. Bovendien heb ik nu na bijna 3 jaren zelfs gesolliciteerd als Senior Consultant en ben aangenomen met een vast contract.

- Radjes (consultant)

Iedere dag meer focus

In het programma had ik onder andere als leerdoel Resultaatgerichtheid. Ik zei altijd maar overal "ja" op en pakte alles aan vanuit het goede. Eerder ging dat ten koste van de kwaliteit van mijn werk, te veel druk door te veel op te pakken. Hetgeen wat ik nu anders doe is dat ik af en toe ook 'nee' kan zeggen. Ik heb nu iedere dag meer focus door helder te hebben wat er wordt verwacht. Als er vervolgens een vraag komt om iets op te pakken, dan kan ik goed beoordelen of dat past of niet. Mogelijk dat ik wel 'ja' zeg, maar nu weloverwogen door beter prioriteit te stellen. Kortom, door meer focus te leggen op hetgeen wat echt belangrijk is, kan ik in mijn beleving evenveel oppakken met meer resultaat. Er is niets aan gelogen, ik merk het nog iedere dag, zeker nu het als nieuwe managing director af en toe behoorlijk aanpoten is 🙂

- Mark (managing director)

Luisteren, begrijpen, omgaan met andermans emotie en loskomen van mijn eigen opgekropte emotie

Ik heb vooral geleerd om minder vanuit emotie te reageren, maar eerst de informatie te filteren en op basis daarvan te reageren. Ik ben in staat gesteld door het programma om vooral goed te luisteren, begrijpen en leren omgaan met andermans emoties. Door dit programma durf ik te zeggen dat ik de eerste stappen heb kunnen zetten in het verbeteren van mijzelf als mens en professional. Ik dank Jochem en Stone voor hun (pro) actieve houding en scherpe discussies om mij te laten inzien dat veelal van de zaken beginnen bij jezelf. Zodra je zelf kritisch durft te zijn naar jezelf en daar eerlijk mee om kan gaan, kan je pas loskomen van opgekropte emotie. Durf jezelf te zijn zonder een ander te beschadigen.

- Alex (sales executive)

Bewust bezig zijn met mijn leerdoel helpt me echt snel in de praktijk

Wat leerde en ontdekte ik tijdens de opleiding? En ... wat doe ik nu anders/vaker/beter? De naam van de opleiding doet zichzelf wel eer aan want ik leerde vooral bewust te leren! Bewust bezig zijn met mijn leerdoel helpt me echt snel in de praktijk. Ik bereid nu vaker een situatie voor waaruit ik iets wil leren of evalueer dit daarna. Eerder stond ik er niet zo bij stil. Voor mij persoonlijk hielp het ook erg om andere mensen erbij te betrekken door de 0- en 1-feedbackmeting, de tussentijdse feedback en tijdens de online coaching. Je stelt je kwetsbaar op en leert daardoor meer over jezelf en het geeft me richting in welke stappen ik kan zetten naar mijn leerdoelen.

- Jolie (personal assistant)

Met mezelf in gesprek gaan om mijn onzekerheid aan te pakken

Doordat ik er steeds meer achter kom wat mijn kwaliteiten zijn, kan ik nu met mezelf in gesprek gaan om mijn onzekerheid aan te pakken. Het gevoel is er nog steeds en zal waarschijnlijk altijd wel blijven, maar ik begin op mijn "talent" te vertrouwen. Het is nog wel broos, maar ik voel me sterker.

- Inge (office manager)

Ik pas het nog dagelijks toe

De training permanent presteren heeft mij enorm verrast in positieve zin. De spiegel die mij voorgehouden werd aan de hand van storytelling, maken de verschillende 'lessen' extra levendig, leuk en leerzaam. Hierdoor blijven bepaalde leerpunten veel beter hangen waardoor ik het nog dagelijks toepas, zowel zakelijk als privé. Het ijzersterke duo Jochem en Stone maken de training af en zorgen voor onvergetelijke, persoonlijke verhalen die me nog lang bij zullen blijven.

- Marloes (marketing manager)

‘’Wat zullen anderen er wel niet van denken?’’ Achteraf viel dat zo erg mee!

Jochems advies was: start gewoon in de praktijk met het oefenen van je leerdoel. Ga er niet lang over nadenken. Gewoon doen! Je start met een aantal experimenten die met je leerdoel te maken hebben. Door het doen ontdekte ik wat er al goed gaat en wat nog beter kan. Door het mezelf niet onnodig moeilijk te maken merkte ik veel vooruitgang. Mijn grootste knelpunt is dat ik overal moeilijk over dacht. ‘’Wat zullen anderen er wel niet van denken?’’ Achteraf viel dat zo erg mee! Ik heb geleerd dat ik niet overal over moet twijfelen. Maar gewoon doen. En dat anderen helemaal niet zo negatief over mij denken. Het resultaat is dat ik niet veel moeite meer heb om ergens mijn mening over te geven. Of iemand ergens over aan te spreken. Soms nog wel. Maar dan hoor ik een stemmetje: gewoon doen!

- Christel (comminicatieassistent)

Ik blijf mezelf prikkelen en uitdagen

Snel en beknopt: Ik weet inmiddels mijn prioriteiten te stellen. 😉 Mijn doel was: prioriteiten stellen zodat ik meer ruimte heb voor zelfontwikkeling (in eerste instantie op het gebied van acquisitie, maar dit later bijgesteld door een verandering in mijn functie.) Wat ik ontdekte? Dat ik door uitdagingen te blijven zoeken scherp en bewust blijf van mijn eigen doelen. (Ik presteer het best wanneer ik geprikkeld blijf, volg je die?)
Wat gaat beter/doe ik vaker: Ik blijf mezelf prikkelen en uitdagen. Daardoor blijf ik scherp en bewust van dat wat ik wil ontwikkelen/bereiken. En wanneer ik iets bereikt heb, sta ik daar bewust bij stil. Zo ben ik me bewust van mijn successen. En dat geeft een nieuwe boost voor mijn volgende challenge

- Maritha (comminicatieassistent)

Met kleine stappen vooruitgang boeken

Ik ben aan de slag gegaan met het verbeteren van mijn salesvaardigheden. Ik merkte dat ik in het begin nog veel te groot dacht. En het best lastig vond om iedere 2 weken weer aan de slag te gaan met de opdracht. Maar juist gedurende het programma leerde ik dat je juist met kleine stappen ook vooruitgang boekt. En het verschil kan maken. Dus in mijn geval; vaker de telefoon pakken om meer persoonlijke contactmomenten met de klant te hebben, steeds weer enthousiasmeren en overtuigen om je doel te bereiken. Als je dan succes boekt geeft dat een enorm goed gevoel!

- Mireille (assistent accountmanager)

Elke dag bewust bezig met feedback geven en ontvangen

De start en aftrap van het programma was voor mij erg motiverend en een eyeopener om vervolgens mijn leerdoel te bepalen. Vanaf dit punt heb ik samen met Jochem het hele traject doorlopen. Het programma zit goed in elkaar! Want het brengt je via effectieve wegen precies waar je heen moet en wilt. Daarin werd ik goed begeleid door Jochem. En ik leerde van Jochem om écht met mijn leerdoel aan de slag te gaan door het vooral ‘te doen’! Het resultaat na elke fase was keer op keer een eyeopener. Met het eindresultaat ben ik nog elke dag blij.
Het Permanent Presteren Programma heeft mij gebracht dat ik nu nog steeds bewust bezig ben met mijn leerdoel feedback geven en ontvangen Het wordt steeds meer een automatisme in mijn zakelijke- én persoonlijke leven. Ik ben erg tevreden met de hele weg naar dit punt!

- Helen (communicatieassistent)